informatie voor bedrijven ⟩
Logo foodfirst
.kook en baklessen.

Kook- en bakworkshops

Leer beter koken en bakken van de meester zelf

 

Heb je weinig ervaring in de keuken? Wil je meer fijne kneepjes leren? Geef jezelf een gezond cadeau!

 

Rudolph van Veen, Meesterkok & meester patissier, heeft voor FoodFirst Network een workshop koken en een workshop bakken ontwikkeld. Stap voor stap laat hij je zien wat je moet weten om zelf de heerlijkste gerechten te maken.

 

De workshops bestaan uit tien lessen en zijn modulair opgebouwd. Iedere les behandelt één onderdeel, productgroep of techniek. Uiteindelijk leer je daarmee een volwaardig gerecht of mooie patisseriecreatie te maken. Je kunt alles nalezen in het bijbehorende digitale werkboek, welke je kunt downloaden. Volg deze online workshops thuis, in je eigen tijd en tempo. Tip van Rudolph; oefening baart kunst. Herhaal elke les zo vaak als je wilt!

 

Workshop Basis Koken

Bij FoodFirst Network kiezen we voor vers, onbewerkt eten. Veel groente, lekkere peulvruchten. Volle zuivel, goede vetten, volkoren granen en een stukje vlees, vis of een vegetarische eiwitbron. Hoe je dat goed en simpel bereidt, leert Rudolph je in deze 10 lessen:

Les 1 Snij- en gaar technieken (oa snipperen, brunoise, blancheren en stoven)

Les 2 Bouillons en soepen (oa groentebouillon, gebonden soep, franse vissoep)

Les 3 Warme sauzen (oa bechamel-, tomaten-, witte- wijn en pindasaus en jus)

Les 4 Koude sauzen (oa pesto, mayonaise, Caesardressing, remouladesaus)

Les 5 Warme groente gerechten (oa ratatouille en gegrilde groente)

Les 6 Koude groentegerechten (oa kool- huzaren en Caesarsalade)

Les 7 Visbereiding (oa bakken, pocheren, grillen, en papilotte)

Les 8 Vleesbereiding (oa grillen, sauteren, trancheren, stoven)

Les 9 Vegetarische gerechten (oa groenteburgers, fritatta, ragout)

Les 10 Bijgerechten (puree, volkorenpasta, quinoa met kruiden, zoete aardappelfrietjes)

 

Workshop Basis Bakken (beschikbaar vanaf 15 december)

Ken je onze 80-20 regel al? We eten 80% van de tijd heel gezond, en hebben 20% ruimte voor ‘sociale calorieën’. Roze koeken, slagroomtaart, chocolade cup cakes; zelf maken is het lekkerst en leukst! Rudolph leert je alle basisvaardigheden die je voor de beste patisserie nodig hebt in deze 10 lessen:

Les 1 Cake (oa luchtige-, ronde- en cup cakes)

Les 2 Deeg (oa harde wener- , sloffen- en kruimeldeeg)

Les 3 Beslag (voor oa soezen, wafels en flensjes)

Les 4 Crèmes en vullingen (oa banketbakkers- en spijsroom, boter crème)

Les 5 Mousse en bavaroise (oa chocolade- en frambozenmousse, vanillebavaroise)

Les 6 Schuim (oa italiaans schuim, meringue)

Les 7 Glazuur Glaçages en Gelei (oa chocolade- en roze glazuur, karamel, taartspiegels)

Les 8 Werken met chocolade (oa tempereren en tableren, ronde bakjes maken)

Les 9 Werken met een spuitzak (oa bloemen, doppen en rozetten spuiten)

Les 10 Masterpiece; real time baking (witte bruidstaart, drie etages hoog!)

 

Na deze cursus kun je 22 verschillende soorten patisserie bakken. Van aardbeienslof tot witte chocolademousse met fruit: Rudolph laat zien hoe je dat doet. Geniet!

 

 

Wat kost een workshop?
De kook- en bakworkshops zitten niet standaard bij een abonnement inbegrepen. Je kunt een workshop kopen voor €29,99. Je kunt hiervoor een account aanmaken zonder een abonnement af te sluiten. Elke workshop bestaat uit 10 lessen. Als je een jaarabonnement afsluit, krijg je een workshop van ons cadeau. Als je een kook- of bakworkshop hebt gekocht, blijft hij voor altijd beschikbaar in jouw profiel.

Laden...
x